Welkom op allesoverministeck.jouwweb.nl

Dit is de hoofdpagina van jouw nieuwe website! Wijzig deze tekst via de editor en voeg nieuwe pagina's toe.

MINISTECK, terug van weggeweest!

Wie kent MINISTECK niet?  Het leuke creatieve tijdverdrijf.

info en foto's internet + eigen inbreng

29-06-2015
Door het kapot gaan van mijn computer voor een paar weken terug ben ik hier de laatste tijd niet geweest en ook weinig aan het beantwoorden van berichtjes gedaan en niks verder bewerkt maar met de vakantie in zicht en dan af en toe bij een goede kennis hier weer wat doen maar het zal meer tijd kosten om de website af te krijgen, helaas maar dat is even niet anders.....

Ministeck is een soort speelgoed waarbij kleine kunststof mozaïeksteentjes op een kunststof grondplaat geklemd worden.Hier kunnen ware kunstwerken mee worden gemaakt, als tijdverdrijf of om aan de muur te hangen

Sinds 1965 brengt Ministeck zijn mozaïeken van plastic steentjes op de markt. Soms lijkt dit speelgoed verdwenen, maar na een tijdje is het weer terug te vinden in de schappen van de speelgoedwinkels. In al die jaren is het basisidee van Ministeck gelijk gebleven. Wel is het aantal voorbeelden en toepassingen enorm gegroeid. Zowel kinderen als volwassenen leven hun fantasie uit met de mozaïeken. Er zijn zelfs kunstenaars die met Ministeck werken. Ministeck gaat van eenvoudige mozaïeken voor kleine kinderen. Verschillende dieren. De kop van Swiebertje. Klassieke auto’s van meer dan 60 centimeter breed. Maar ook mozaïeken naar schilderijen van beroemde kunstenaars. Ook is er een programma om zelf foto's om te zetten in een ministeck voorbeeld de mogelijkheden zijn legio en gaan nooit vervelen. 

Dus na dat Punt.nl op de een of andere rare wijze de Puntjes deed verdwijnen begin ik hier weer opnieuw en waarom, omdat ik graag alles deel over ministeck, het is een grote passie in mijn leven om alle ontbrekende voorbeelden te verzamelen, dan maken en het blijft hangen of er wordt weer een foto gemaakt en uit elkaar gehaald. er zijn vele mogelijkheden je hebt de gewone ministeck, ministeck Grande, ministeck Stereo, Creativ Atelier. In het begin waren er nog ronde, driehoekjes en andere vormen van de ministeckblokjes en zo zul je hier als ik klaar ben zoveel mogelijk alles wat er op ministeck gebied is kunnen vinden. Weet jij nog een voorbeeld of een andere toepassing voor ministeck deel het hier voor alle andere ministeck liefhebbers. 

2015 dan bestaat ministeck 50 jaar en zal er ongetwijfeld weer veel gaan gebeuren net zoals bij het 40 jarige bestaan speciale uitgave's gaan komen die ook hier zeker zullen komen te staan.


 

Het ontstaan van Ministeck.....


Miljoenen meer dan miljoenen kleine multicolored mozaïekstenen worden nu al bijna 50 jaar door groot en klein in platen gedrukt om leuke, kleine en grote kunstwerken worden gemaakt, zelfs wereldrecords worden gevestigd en weer verbroken overal op deze wereld.

Ministeck is uitgevonden door Helmut Gottwald. In 1958 begon hij met de ontwikkeling van Ministeck bij de firma W. Kuhn. Sinds 1965 wordt Ministeck geproduceerd en verkocht.

In de ruim 40 jaar dat Ministeck bestaat is het basisprincipe niet veranderd. Ministeck is een methode waarbij kleine kunststof mozaïeksteentjes op een kunststof grondplaat geklemd worden. Hiermee kunnen ware kunstwerken worden gemaakt, als tijdverdrijf of om aan de muur te hangen.

 

 

Helmut Gottwald vroeger en nu


Ministeck wordt sinds 1965 verkocht. Helmut Gottwald. Ontwikkelde dit speelgoed al vanaf 1958 voor de duitse firma Kuhn. In 1997 kreeg het bedrijf W. & H. Gottwald de merknaam alsmede alle rechten en patenten. Sinds 1965 vervaardigde zijn bedrijf met weinig onderbrekingen de diverse ministeckproducten. Sinds 2007 zijn de rechten  overgenomen door de firma Ministeck Creative GmbH in Nürnberg.

De procedure: Met behulp van een straalafgietselmachine het plastiek in een slakcilinder korrelt het omhoog en wordt verwarmd. Dan ontwikkelt zich een taaie kneedbare plastic brij, die met hoge druk over een dood hoofdsysteem in de injectievorm wordt gedrukt. In de injectievorm (detailbeeld) zijn de aangewezen recessen voor de delen (insteekraad, strook, schijven enz.). De twee helft-vormen worden samen gehouden met hoge druk (tot 150 ton). Na het korte koelen scheiden de twee helft-vormen en de delen over een Auswerfsystem worden uit gedrukt en een nieuwe procedure begint.

 

 

Wat kom je hier o.a tegen op deze jouw ministeck web

 
 
 
 
 
 
 

  en nog heel veel meer natuurlijk, sommige van de bovenstaande banners worden ook weer naar andere pagina's gelinkt.......

wil je ons webje op jou pagina linken dan kun je de bovenstaande banner gebruiken als je wilt of maak zelf iets leuk.... 

 

begin 2014 "Boedha no. 31834"

zelf gemaakt in de vakantie 2014 het laatste avondmaal

ik werk en heb een druk huishouden dus het kan soms even duren voor ik reageer maar een antwoord komt er altijd

Nog even dit.....er zit heel veel werk in een website maken dus wil je wat gebruiken meld dan waar je het vandaan hebt en zeg het even hier tegen mij. Dit telt voor de zelf gemaakte dingen, foto's, banners, het alfabet en kom je iets tegen waarvan je voor de 100% zeker weet dat dit van jou is en je wilt het hier niet hebben staan laat het mij even weten dan verwijder ik het of als je wilt zet ik er een bronvermelding bij, weet dat ik niks met kwade bedoelingen plaats of zelf met de eer wil gaan strijken met andermans werk, nee absoluut niet voor zover mogelijk zal ik er een naam bij zetten of "info internet" bij plaatsen als mij de naam onbekend is.

Verder zijn wij op geen enkele wijze verbonden aan een officieële Ministeck site en op geen enkele wijze aanspraakbaar voor linken naar webwinkels en hun verkoop of ruilen/koop via tweedehands websites dit gebeurt op eigen risico.

  Adres en telefoon gegevens, wij weten niet zeker of dit begin 2014 nog actueel is

ministeck® GmbH
Hagenmühlweg 18
90579 Langenzenn-Kirchfembach
Germany

 Tel.: +49 (0)9101 / 9951-17
Fax: +49 (0)9101 / 9951-26
eMail: info@ministeck.de
Web: www.ministeck.de 

Handelsregister-Nr.: HRB 7172
Registergericht: Fürth
Geschäftsführer: Helmut Gottwald 

UST-Id.Nr.: DE 812583516